Δήμος Σερρών: Δρομολογούνται νέοι χώροι πολιτισμού

Στη δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού εντός του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, ώστε η μετεξέλιξή του σε Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ν’ αποτελέσει πολιτιστική κοιτίδα του Δήμου Σερρών, προσανατολίζεται η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Σερρών σχεδιάζεται η  δημιουργία Κέντρου Ιστορίας «Κων. Καραμανλή», Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας.

«Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός εκτός από ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας είναι και ισχυρό εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό εργαλείο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ πρόταση αξιοποίησης του κτηρίου του πρώην Διοικητηρίου(Κ13) του στρατοπέδου Παπαλουκά, ύψους άνω των 4,5 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Ιστορίας «Κων. Καραμανλή»» υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χρυσάφης, υπογραμμίζοντας πως Δήμος σχεδιάζει να υποβάλει στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ακόμη μία πρόταση για την αξιοποίηση και άλλων δύο κτιρίων στον ίδιο χώρο του πρώην στρατοπέδου για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος