Δήμος Ηράκλειας: «Πράσινο φως» για την αναβάθμιση της βάσης ΕΚΑΒ Κοίμησης

Σε καλό δρόμο φαίνεται να οδεύει το θέμα της  ικανοποίησης του αιτήματος του Δήμου Ηράκλειας  για την αναβάθμιση της Βάσης ΕΚΑΒ Κοίμησης,  σε Τομέα παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας.

Ήδη ο Δήμος Ηράκλειας, με έγγραφό του στις 22 Ιανουαρίου του 2026,  προς τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χαρίλαο Λιώτη, αιτήθηκε την αναβάθμιση της Βάσης ΕΚΑΒ Κοίμησης σε Τομέα προνοσοκομειακής φροντίδας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης τόνισε, πως το αίτημα βρίσκεται σε καλό δρόμο και εάν ενδώσει η προσπάθεια θα είναι μια πολλή θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι θα λειτουργεί με δύο ασθενοφόρα, σε 24ωρη βάση, με 11 υπαλλήλους, θα εξυπηρετεί  τέσσερα Κέντρα Υγείας ( Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Ροδόπολης και Στρυμονικού) με πληθυσμό (52.000) κατοίκων που αφορούν στους Δήμους Ηράκλειας και Σινικής.

Ο κ. Κοτσακιαχίδης τόνισε επίσης, πως πριν από 10 περίπου χρόνια είχε γίνει η Βάση στην κοινότητα της Κοίμησης και τώρα ζητείται η αναβάθμισή της. Ήδη, υπάρχει μέριμνα και διασφάλιση όλων των υποδομών και ήδη έχει διαβεβαιώσει ο Δήμος πως ό,τι χρειασθεί θα το παρέχει.

Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε, πως το παραπάνω αίτημα έτυχε θερμής υποδοχής από τους Σερραίους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι το υποστήριξαν με παρεμβάσεις τους στο Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος