Δήμος Ηράκλειας: Εγκατάλειψη σκύλων από δημοτικό υπάλληλο

Με το αδίκημα της εγκατάλειψης ζώου βρίσκονται αντιμέτωποι ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας Λευτέρης Στοΐλας και υπάλληλος του Δήμου Ηράκλειας, μετά από καταγγελία για εγκατάλειψη σκυλίτσας με τα τρία κουτάβια της σε ερημική περιοχή του Δήμου Σιντικής.

Δημότης Σιντικής  εντόπισε  υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Ηράκλειας στην περιοχή Μεσαία Σιντικής με τα τέσσερα ζώα, κατάλαβε ότι πρόκειται για εγκατάλειψη και ενημέρωσε την αστυνομία. Αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου στο σημείο και οδήγησαν τον υπάλληλο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

«Το περιστατικό έγινε γνωστό στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι με τη σειρά τους μας ενημέρωσαν και κάλεσαν το φιλοζωικό σωματείο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο του δήμου Σιντικής. Σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο υπάλληλος του Δήμου Ηράκλειας κατονόμασε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ως εντολοδόχο αυτής της ντροπιαστικής πράξης και ότι μαζί με τα άτυχα ζώα που εγκατέλειψε, κουβαλούσε και πέταξε στο ίδιο χώρο πολλές σακούλες με ωμά κρέατα ώστε να μείνουν εκεί τα ζώα και να μπορέσει αυτός να εξαφανιστεί γρήγορα με το αυτοκίνητο του δήμου» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκε και ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο υπάλληλος λειτούργησε κατ’ εντολήν του. Ισχυρίστηκε ότι παρασύρθηκε συναισθηματικά  από δημότισσά του από το Λιβαδοχώρι, η οποία τον εκλιπαρούσε να περισυλλέξει τα αδέσποτα ζώα, που κάποιοι είχαν αφήσει στην αυλή της. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Για το περιστατικό κατάθεση έδωσαν μία αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου «Φιλοσίντικες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος