Δήμος Εμμ.Παππά: Ναι στην μεταφορά των οστών του Εμμ. Παππά στη γενέτειρά του

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Παππά χθες το βράδυ, στην πρόταση του προέδρου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Πάνου για την μεταφορά των οστών του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά από τον Δήμο Σερρών, στην γενέτειρά του.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Εμμ.Παππά Δημήτρης Νότας ανέφερε, πως ο μεγάλος Εθνικός μας ήρωας στην μετάβασή του από το Άγιον Όρος στις 5 Δεκεμβρίου του 1821 βρήκε τραγικό θάνατο από καρδιακή προσβολή, κηδεύτηκε με τιμή Αρχιστρατήγου των Ελληνικών Δυνάμεων , στην Ύδρα και στη συνέχεια το 1971 μεταφέρθηκαν τα οστά του και βρίσκονται μπροστά στον Ανδριάντα του ήρωα στην Πλ. Ελευθερίας Σερρών. «Νομίζω ότι τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας αποδέχθηκε την πρόταση της κοινότητας Εμμανουήλ Παππά για να μεταφέρουμε το αίτημά μας ως ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Εμμανουήλ Παππά προς το Δήμο Σερρών για τη μεταφορά των οστών στη γενέτειρα του μεγάλου ήρωα» τόνισε ο κ. Νότας εκτιμώντας ότι το εν λόγω αίτημα θα γίνει δεκτό.

Πρόταση για μετονομασία της Ελ.Βενιζέλου & Ερμού σε οδό Εμμανουήλ Παππά
Παράλληλα συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση τεσσάρων συλλόγων, που δραστηριοποιούνται σε σχέση με την κοινότητα Εμμανουήλ Παππά ( ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Εμμανουήλ Παππά , οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθηνών και ο τοπικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Εμμ. Παππά με κοινό τους ψήφισμα μετέφεραν αίτημα προς τον Δήμαρχο, το Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και την Επιτροπή ονοματοδοσίας για να μετονομαστεί η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και Ερμού σε οδό Εμμανουήλ Παππά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος