Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού

Τις φιλοδοξίες του και το όραμα του για τον Πανσερραϊκό εξέφρασε ο Άγγελος Διγκόζης μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Λίγες ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασία του με τον Πανσερραϊκό ο Άγγελος Διγκόζης, που οδήγησε αήττητους τους «κόκκινους» στην μεγαλύτερη κατηγορία, άνοιξε τα χαρτιά του αλλά και την… καρδιά του μιλώντας για τα όσα έζησε και θέλει να πετύχει με τα «λιοντάρια» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τη συνεργασία του με τον Πανσερραϊκό:

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Τα εύσημα για αυτήν την πορεία και την άνοδο δεν αξίζουν μόνο στον προπονητή, τα εύσημα αξίζουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που δουλεύει για αυτήν την ομάδα που λέγεται Πανσερραϊκός, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο φίλαθλο που ήρθε στα εντός ή στα εκτός έδρας παιχνίδια για να βοηθήσει την ομάδα και να την υποστηρίξει. Όλη η οικογένεια του Πανσερραϊκού αξίζει πολλά μπράβο και συγχαρητήρια για αυτό που καταφέραμε φέτος. Η ομάδα επανέρχεται σε επαγγελματικές κατηγορίες αλλά σίγουρα δεν σταματάμε εδώ. Ο στόχος που έχει βάλει η διοίκηση, εδώ και δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την ομάδα, είναι ότι ο Πανσερραϊκός πρέπει κάποια στιγμή να επανέλθει εκεί που πραγματικά ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ».

-Για το πόσο εύκολα και σε πόση ώρα συμφώνησε με τη διοίκηση την ανανέωση της συνεργασίας:  

«Νομίζω ότι ήταν μια ανακεφαλαίωση για το γεγονός ότι θέλουμε και οι δύο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Δεν ήταν δηλαδή συζήτηση ανανέωσης, ήταν μια συζήτηση για να πούμε: συνεχίζουμε τη συνεργασία. Έτσι απλά γιατί τα παιδιά της διοίκησης έδειξαν με τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο τους ότι θέλουν να με έχουν προπονητή στον πάγκο αλλά κι εγώ έδειξα ότι θέλω να μείνω στην ομάδα και ήταν από την αρχή αυτή η επιθυμία μου».

Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού-Για το τι ήταν αυτό που έκανε τη διοίκηση να θέλει την συνεργασία με τον Διγκόζη και τι ο Διγκόζης με τη διοίκηση:

«Σίγουρα εγώ για τη διοίκηση δεν μπορώ να απαντήσω αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία. Τα παιδιά της διοίκησης είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, γιατί και ο Νίκος Κατσαβάκης και  ο Τάσος Καζίας έχουν δουλέψει σε ομάδες είτε σαν προπονητές είτε ως προπονητές φυσικής κατάστασης, αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν τον τρόπο λειτουργίας που πρέπει να έχει μια ομάδα, σίγουρα τα αποτελέσματα, γιατί δυστυχώς για έναν προπονητή παίζουν σημαντικό ρόλο τα αποτελέσματα, νομίζω ότι για αυτά και για κάποια άλλα η διοίκηση του Πανσερραϊκού ήθελε να ανανεώσει μαζί μου. Εγώ ως προπονητής λέω ότι όταν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπως είναι ο Πανσερραϊκός, όπως είχα πει δεν ήθελα 99%, ήθελα να μείνω στην ομάδα 100%».

Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού-Για το τι είπε με τη διοίκηση; Ποιος θα είναι ο στόχος; Τι τον είπε η διοίκηση;

«Καταρχήν, περιμένουμε πως κι αν θα γίνει η αναδιάρθρωση. Εγώ τουλάχιστον από την πλευρά μου λέω ότι είναι να γίνει, να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να κάνουν το σωστό, όσο μπορούν, προγραμματισμό και να γίνει κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου. Κάποιοι προτείνουν τρεις κατηγορίες των 16. Από τη στιγμή που υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και τα λεφτά που παίρνουν οι ομάδες από την ΕΡΤ είναι λιγοστά, αν γίνουν τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων δεν βάζουμε πάλι τις ομάδες σε μια δυσκολία οικονομική λόγω ταξιδιών;  Νομίζω ότι τις βάζουμε. Με μια ενιαία κατηγορία δύο ομίλων στη Β εθνική, δεν αναβαθμίζεται και η Γ εθνική; Νομίζω αναβαθμίζεται».

-Για το στόχο:

«Τον στόχο της ομάδας σίγουρα τον θέτει η διοίκηση αλλά εμένα αν με ρωτήσετε ως προπονητή, εγώ θέλω σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν παίξει η ομάδα, δεν μπορώ να μπω μέσα στα αποδυτήρια και να πω «παιδιά έχουμε στόχο να τερματίσουμε 10οι ή 5οι. Εγώ θέλω να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια του κυπέλλου».

-Για τον αν μίλησε με τη διοίκηση για παίκτες; Θα αλλάξει πολύ ο φετινός Πανσερραϊκός; Το ρόστερ θα αλλάξει κατά πολύ;

«Φυσικά, έχουν συζητηθεί όλα. Αυτό που είναι κατά πολύ επιθυμητό και από τη διοίκηση και από εμένα είναι όσα περισσότερα παιδιά μπορούν να μείνουν από την περσινή χρονιά να μείνουνε. Αυτό είναι για αξιέπαινο για τη διοίκηση γιατί πραγματικά αναγνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Ο στόχος είναι να μείνουν όσα περισσότερα παιδιά, στο 80% με 90% του ρόστερ και να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει ένα αγωνιστικό σκαλοπάτι».

-Ως πρώην ποδοσφαιριστής που είχε κάνει αυτοκριτική γιατί είχε αλλάξει πολλές ομάδες, αν ήταν παίκτης τώρα θα ήθελε να μείνει στον Πανσερραϊκό;

«Ναι θα ήθελα. Ο λόγος είναι ότι βλέπω ότι η διοίκηση κάνει μια καινούργια προσπάθεια, έχουμε στόχο και όραμα την ομάδα να την φτάσουμε στη Σούπερ Λιγκ, συν το γεγονός ότι δεν το λέμε μόνο στα λόγια, το κάνουμε και στην πράξη και οι κινήσεις είναι να γίνει ένα αθλητικό  κέντρο το οποίο θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα να κάνει καλύτερες προπονήσεις. Επίσης, το ότι η ομάδα  έχει τις ακαδημίες είναι πολύ σημαντικό το ότι προσπαθούμε μέσα από τις ακαδημίες να βγάλουμε ποδοσφαιριστές, να ανεβούνε στην πρώτη ομάδα για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και μέσα από τον Πανσερραϊκό. Είδαμε και παιδιά όπως ο Τσιμίκας ή τώρα ο Αποστολόπουλος που μέσα από την ομάδα του Πανσερραϊκού έκαναν μια αξιοπρεπή πορεία στην Ελλάδα κι όχι μόνο».

-Πέρυσι οι Σερραίοι… «καλοέμαθαν» στα νικηφόρα αποτελέσματα, στα πολλά γκολ και στις εύκολες νίκες. Πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα;

«Σίγουρα αλλάζουν τα δεδομένα, υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας. Για αυτό θέλουμε να μείνουν τα περισσότερα παιδιά και να προσθέσουμε τέσσερα, πέντε καινούργια παιδιά, ο στόχος όμως, το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε σαν τιμ και νομίζω ότι το ασπάζεται αυτό και η διοίκηση δεν είναι άλλος από το να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο κυριαρχικό, να είμαστε δηλαδή εμείς αυτοί που θα καθορίζουμε την έκβαση, όχι το αποτέλεσμα το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, να είμαστε εμείς η ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και θέλει να κρίνει το αποτέλεσμα ή την έκβαση του παιχνιδιού. Αυτό είναι το πλάνο μας, αυτή είναι η νοοτροπία μας κι εκεί θα συνεχίσουμε. Η προσπάθεια θα γίνει και αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές είναι να γίνεται η προσπάθεια ανεξαρτήτου αποτελέσματος όταν τελειώσει ένας αγώνας ο καθένας να λέει στον εαυτό του ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κερδίσω τον αντίπαλο. Βέβαια είναι πολλοί παράγοντες που καθορίζουν ένα αποτέλεσμα αλλά ο αγωνιστικός στόχος είναι ο ίδιος».

Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού-Για το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα η στήριξη του κόσμου:

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, η διοίκηση μας δείχνει το δρόμο και βαδίζουνε πολύ σωστά τα παιδιά της διοίκησης, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο με φέτος και τη νέα περίοδο, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από το ωραίο ποδόσφαιρο να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της, να πετυχαίνει το αποτέλεσμα που θέλει, το επιθυμητό αποτέλεσμα και σίγουρα να μπορέσουμε να βάλουμε και κάποια νέα παιδιά να παίζουν στην ομάδα του Πανσερραϊκού. Νομίζω ότι όταν ο κόσμος βλέπει όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από όλους τους ανθρώπους της οικογένειας του Πανσερραϊκού πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα, να βοηθήσει αυτό το πραγματικά ωραίο που γίνεται με την ομάδα του Πανσερραϊκού».

-Το αν θα διστάσει να βάλει στο γήπεδο έναν πιτσιρικά σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα:

«Για μένα όταν έχω μέσα στα αποδυτήρια 25 ποδοσφαιριστές και ο Συρίλ (ο Καλί) που είναι ο μεγαλύτερος με τον Μασκανάκη που είναι ο μικρότερος, για μένα είναι ποδοσφαιριστές μου, είναι τα εργαλεία μου και προσπαθώ να μπορέσω να πάρω ότι περισσότερο μπορώ από αυτά τα παιδιά. Όχι δεν θα δειλιάσω και το έχω δείξει και στο παρελθόν, γιατί έχει τύχει να βάλω και 15χρονο και 16χρονο. Το θέμα είναι ότι όταν βάζεις έναν πιτσιρικά μέσα στην ομάδα να παίξει, όταν τον πιστεύεις νομίζω και οι πιο έμπειροι με τη βοήθεια τους αλλά και με την μεγαλύτερη προσπάθεια που κάνουνε βοηθάνε ένα παιδί να παίξει. Να ξέρετε όταν βάζω ένα παιδί να παίξει και είναι θετικός, αισθάνομαι σαν προπονητής πολύ μεγάλη ικανοποίηση και πολύ μεγάλη χαρά».

Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού-Για τον άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Γκιόκα:

«Μόνο που κοιταζόμαστε, δεν χρειάζεται να μιλάμε με τον Γιάννη. Εσείς τον ξέρετε από την περίοδο της ανόδου 2007-08 αλλά πραγματικά είμαι τυχερός που τον έχω συνεργάτη μου».

-Για το αν χρωστούσε τη χαρά που έδωσε φέτος στον κόσμο του Πανσερραϊκού από τότε την περίοδο 2008-09 που ως παίκτης είδε την ομάδα να υποβιβάζεται:

«Σίγουρα, τότε ήταν μια στενάχωρη χρονιά. Πραγματικά φέτος το χάρηκα πάρα πολύ γιατί ο Πανσερραϊκός δεν αξίζει να παίζει σε αυτές τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και πραγματικά ήμουν μέλος εκείνης της προσπάθειας που γινόταν μετά από 16 χρόνια και βγήκε η ομάδα στην Α εθνική και δεν το καταφέραμε και πραγματικά είπα από μέσα μου ότι πήρα φέτος λίγο αίμα πίσω. Έχω κι άλλο… αίμα να πάρω ακόμα».

Διγκόζης: Θα κάνουμε ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού-Οχτώ χρόνια προπονητής. Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το πάτημα στον Άγγελο Διγκόζη να πιστέψει ότι μπορεί να γίνει ένας πετυχημένος προπονητής.

«Καταρχήν, ήμουν ενάμιση χρόνο πίσω από τον Σάββα Παντελίδη ως βοηθός του στον Πανθρακικό. Έβλεπα, διάβαζα αλλά αυτός που μου έδωσε το δικαίωμα να προπονήσω πρώτη φορά μια μεγάλη ομάδα και μάλιστα από την περιφέρεια με πολύ μεγάλη ιστορία, την Παναχαϊκή ήταν ο κ. Κούγιας. Με πίστεψε, άλλωστε έχει δείξει και κατά το παρελθόν ότι επιλέγει νέους προπονητές όπως εμένα, τον Σωτήρη Αντωνίου, τον Γιώργο Κούτση και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Από την πρώτη μέρα που είπα θα ασχοληθώ με την προπονητική πίστεψα, έλεγα στον εαυτό μου θα δω αν τα καταφέρω γιατί το κεφάλαιο προπονητής έχει πολλά πράγματα, με το πέρασμα των χρόνων έρχεται η εμπειρία αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο κ. Κούγιας μου έδωσε το δικαίωμα να προπονήσω την Παναχαϊκή και τον ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για αυτό».

-Είχε κάνει πολλές αλλαγές ομάδων ως παίκτης. Είχατε πει ότι κάνατε λάθος που φύγατε από τον ΟΦΗ. Το πάθημα έγινε μάθημα. Θέλετε να μείνετε καιρό σε ομάδα, στον  Πανσερραϊκό;

«Ναι, ήταν ένα ποδοσφαιρικό μεγάλο λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε διάφορα όταν είσαι ποδοσφαιριστής και δυστυχώς κι εγώ είχα μπει σε αυτό το τρυπάκι κι έκανα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μου λάθος να φύγω τότε από τον ΟΦΗ. Ναι, τώρα ως προπονητής θέλω να μείνω σε μια ομάδα πολλά χρόνια, να μείνω στον Πανσερραϊκό γιατί η ιστορία δείχνει ότι ένας προπονητής που είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα παράγει έργο. Θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος να μείνω πολλά χρόνια στον Πανσερραϊκό και γιατί όχι να έχουμε και μια Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αυτό είναι το όνειρο μου. Εγώ θα το προσπαθήσω τώρα από εκεί και πέρα αν δεν το πετύχω θα λέω τουλάχιστον στον εαυτό μου ότι προσπάθησα για το καλύτερο».

-Το μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας:

«Να έρθουν στο γήπεδο, να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο αυτό που γίνεται στην ομάδα του Πανσερραϊκού. Νομίζω ότι ο στόχος της διοίκησης, του ποδοσφαιρικού τμήματος, των ποδοσφαιριστών είναι να κάνουμε χαρούμενους και ξανά περήφανους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού. Είναι σε καλά χέρια η ομάδα και το δείχνουν αυτό τα παιδιά της διοίκησης με την οικονομική συνέπεια, την οργάνωση και τη λειτουργία τους».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προπονητή του Πανσερραϊκού Άγγελου Διγκόζη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός-ηχογράφηση: Τάσος Αγριανίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος