ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών: «Ο Έρωτας στα Χιόνια» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Έρωτας στα Χιόνια» σε θεατρική διασκευή με τον Παντελή Παπαδόπουλο παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στο πλαίσιο της ενότητας «Το Κοινό Κτήμα».

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την  Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 9 το βράδυ μέσα από το κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο YouTube.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών: «Ο Έρωτας στα Χιόνια» του Αλέξανδρου ΠαπαδιαμάντηΤο διήγημα δημοσιεύτηκε την Πρωτοχρονιά του 1896 στην εφημερίδα “Ακρόπολις”.
Στην ιστορία αυτή, ο ήρωας του έργου, ο μπάρμπα-Γιαννιός είναι τρελά ερωτευμένος με την παντρεμένη μυλωνού. «Σεβτάς είν’ αυτός, δεν είναι τσορβάς…• έρωντας είναι, δεν είναι γέρωντας».Η κατεστραμμένη ζωή του αλκοολικού μπάρμπα-Γιαννιού και το πάθος του για την μυλωνού, τον οδηγούν στον θάνατο. . Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών πρόκειται για ένα έργο μελαγχολικό, λυρικό με θέμα τον ανεκπλήρωτο έρωτα και συγγραφέα τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη .
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών: «Ο Έρωτας στα Χιόνια» του Αλέξανδρου ΠαπαδιαμάντηΗ σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Ζλατίντση, τα σκηνικά και τα κουστούμια της Λιάνα Σπυριδωνίδου, οι φωτισμοί του Μιχάλη Κουβόπουλου, εκτέλεση φωτισμών του Νίκου Παπαδόπουλου, υπευθυνος ήχου του Γιώργου Δασκαλάκη, Φροντιστήριο : Κώστας Μαρτίν
Εικονοληψία/ Μοντάζ/ Βίντεο του Παναγιώτη Μανωλίτση /PINHOLE STUDIO. Η παραγωγή είναι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών που ευχαριστεί τον φιλόλογο Ανέστη Ακριτίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος