ΔΕΥΑΣ: «Μεγάλο έργο ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας το νέο αποχετευτικό δίκτυο της Κ.Καμήλας»

Σε φάση υλοποίησηςεισέρχεται η  δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου στην Κάτω Καμήλα.

Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη, η αξία του έργου ανέρχεται σε 5.106.816,01 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”.

ΔΕΥΑΣ: «Μεγάλο έργο ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας το νέο αποχετευτικό δίκτυο της Κ.Καμήλας»«Η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σ’ ένα σχετικά μικρό οικισμό του Δήμου Σερρών αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της ισόρροπης ανάπτυξης που διέπει τη δημοτική αρχή», τόνισε, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υψίστης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας, που θωρακίζει τη δημόσια υγεία και βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κάτω Καμήλας.

«Οι βόθροι που λειτουργούν αυτή την στιγμή στην Κάτω Καμήλα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον, θα αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, βελτιώνοντας τις υγειονομικές συνθήκες και προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία, προσθέτοντας ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι στο “παζλ” της διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ, η  κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων θα γίνει με το σύστημα αναρρόφησης κενού, εξαλείφοντας προβλήματα οσμών και προστατεύοντας τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.

Τα λύματα θα μεταφέρονται μέσω καταθλιπτικού αγωγού σε κοντινό υφιστάμενο αντλιοστάσιο του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Δ.Ε. Σκουτάρεως και από εκεί στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) του Δήμου Σερρών.

Η μελέτη του αποχετευτικού δικτύου της Κάτω Καμήλας συνυπολόγισε την προοπτική εξυπηρέτησης του πληθυσμού της και μετά από 40 χρόνια. Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης που θα αναπτυχθούν ανέρχεται σε 9 χιλιόμετρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος