ΔΕΥΑΣ: Έργα 3,6 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Σκουτάρεως – Κωνσταντινάτου – Αγ. Ελένης – Πεπονιάς

Υπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του έργου: «Ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς», προϋπολογισμού 3.605.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, με την ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης και τη δημιουργία του «πυρήνα» Σκουτάρεως-Κωνσταντινάτου-Αγ. Ελένης-Πεπονιάς, θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση του υδατικού δυναμικού μειώνοντας, επιπλέον, δραστικά το ενδεχόμενο διακοπής της υδροδότησης.
Όπως ανέφερε ο κ.Χρυσάφης, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ο πρώτος πυρήνας Κ. Μητρούσι – Προβατά – Μονοκλησιά – Άνω Καμήλας, ενώ αποκάλυψε ότι συμβασιοποιείται τους επόμενους μήνες ο πυρήνας Καλά Δένδρα – Χριστός, ενώ υποβλήθηκε ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης ο πυρήνας της Κάτω Καμήλας, που περιλαμβάνει την Κάτω Καμήλα, την Κουμαριά, τη Βαμβακούσια και το Κοβούκλιο.
Τέλος σε φάση μελέτης βρίσκεται ο πυρήνας Αναγέννησης-Βαμβακιάς.
«Πρόκειται ένα σημαντικό έργο, καθώς θα κατασκευασθούν 26.600 μέτρα καταθλιπτικών αγωγών για την μεταφορά νερού αλλά και ανόρυξη νέας γεώτρησης στην Αγία Ελένη, όπως και κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής στο Σκούταρι και αναβάθμιση των αντλιοστασίων των γεωτρήσεων των Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος