ΔΕΥΑΣ: Αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Δήμου Σερρών

Επιβάρυνση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στο Δήμο Σερρών κατέγραψαν οι μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος, που διενεργεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών στα αστικά λύματα: τόσο στο Βιολογικό Καθαρισμό όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για την παρακολούθηση της επιδημιολογικής πορείας.

Για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2020, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών διαδέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετρήσεις επιβάρυνσης του ιικού φορτίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των περιπτώσεων που χρήζουν νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Ο αστικός ιστός και οι κοινότητες που συνδέονται με το βιολογικό καθαρισμό αφορούν στο 95% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου Σερρών, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, ως «ασπίδα» στη διασπορά της πανδημίας.

Παρά την κόπωση που έχει επέλθει θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε, μέσα από την πιστή τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά της πανδημίας, στην αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης, υπογραμμίζει ο κ. Χαλκιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος