Δ. Τσαλικάκης: Γενικότερο το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων… Δίνουμε λύση

Λύση στο θέμα του αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Σερρών θα δοθεί το επόμενο διάστημα όπως είπε σήμερα από τις Σέρρες ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ο κ. Τσαλικάκης τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων είναι γενικότερο, υπογράμμισε, ότι υπάρχει πλάνο από το Υπουργείο, το οποίο θα ανακοινωθεί και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κενό στο Νοσοκομείο των Σερρών.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης είπε:

«Υπάρχει ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο Σερρών κι όχι μόνο στο Νοσοκομείο Σερρών. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα Νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους. Είναι μια ειδικότητα την οποία δεν θέλουν να πάρουν νέοι γιατροί για τους δικούς τους λόγους. Ενδεικτικό να σας αναφέρω η Υγειονομική Περιφέρεια στο συμβούλιο κρίσης που τελείωσε πριν από ενάμιση μήνα σε 18 θέσεις αναισθησιολόγων σε όλα τα Νοσοκομεία της  4ης ΥΠΕ οι 15 μας βγήκαν άγονες. Οι αιφνίδιες παραιτήσεις, από το Ιπποκράτειο, από τις Σέρρες, από την Ξάνθη, από την Αλεξανδρούπολη μας έφερε ένα πολύ συσσωρευμένο πρόβλημα στο Νοσοκομείο στο να καλύψουμε τις εφημερίες. Στο Νοσοκομείο Σερρών ο κ. Μπογιατζής που έχει αναλάβει τη θέση, θα περιμένει τον διορισμό του στο ΦΕΚ, θα καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος και θα παραμείνει ένα πρόβλημα διότι ο κ. Μπογιατζής θα φύγει από το Νοσοκομείο της Δράμας, θα πρέπει μετά το ίδιο πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε στη Δράμα. Έχουμε κι ένα άλλο πλάνο σε συνεργασία με τον Υπουργό και τον διευθυντή του και τους αναισθησιολόγους της 1ης ΥΠΕ, κάναμε μια σύσκεψη και το πρόγραμμα που θα αναπτύξουμε θα το ανακοινώσει ο Υπουργός».

-Για το αν υπάρχουν κίνητρα στους αναισθησιολόγους:

«Θα υπάρξουν. Ήδη δημοσιεύτηκαν κίνητρα πριν από δύο εβδομάδες στο ΦΕΚ.  Υπάρχουν για τους ειδικευόμενους για να ακολουθήσουν την ειδικότητα της αναισθησιολογίας. Εμείς σκεφτόμαστε κι άλλα κίνητρα να δώσει το Υπουργείο και από την τοπική κοινωνία και κεντρικά από το Υπουργείο τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».

-Για τα πως θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται:

«Με τον τρόπο που τα καλύπταμε μέχρι τώρα. Να ξέρετε ότι είναι δύσκολος ο τρόπος αυτός γιατί είναι με «εντέλλεσθε» να κάνει ένας γιατρός από άλλη περιοχή μια εφημερία στο Νομό Σερρών ή στο Νομό Ξάνθης που είχαμε πρόβλημα τον προηγούμενο μήνα. Όταν ένας γιατρός κάνει δέκα και έντεκα εφημερίες, να τον βγάλεις ένα «εντέλλεσθε» για την 12η σαφώς του δημιουργεί πρόβλημα».

-Για το αν θα μείνει κενό στις Σέρρες:

«Όχι δεν θα μείνει κενό»

-Για την ανακοίνωση από τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς:

«Την διάβασα την ανακοίνωση αλλά προτρέχουν καμιά φορά οι Νοσοκομειακοί γιατροί. Εμείς είχαμε δώσει τη λύση για τις 27 και τις 30. Ήταν δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες, είχαμε βγάλει δύο συγκεκριμένα ονόματα και είχε βγει η απόφαση. Θα καλυφθεί και αυτές τις δύο ημερομηνίες. Δεν είναι πρόβλημα του Νοσοκομείο Σερρών, ούτε της 4ης ΥΠΕ. Είναι ένα πρόβλημα γενικότερο. Είναι δύσκολα τα πράγματα στην ειδικότητα αυτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος