Δ. Κουτσούμπας από τις Σέρρες: “Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί – Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”

Στη κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ΚΡΟΝΙΟ , πραγματοποίησε την  κεντρική του ομιλία ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στις Σέρρες.

Δ. Κουτσούμπας από τις Σέρρες: “Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί – Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”

«Και από δω από τις Σέρρες χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που αυτές τις μέρες έχουν κατακλείσει τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων όλης της Ελλάδας. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί! Αυτός ο πολυήμερος αγώνας, είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο των ημερών» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών. Εκτενείς αναφορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και στο Νομό Σερρών: «Τόσο με ΝΔ όσο και με ΣΥΡΙΖΑ, ο νομός μαραζώνει. Σε ορισμένους δήμους μάλιστα, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά το 1/3 στη δεκαετία, σε λίγο δε θα ερημώσουν μόνο τα χωριά, αλλά και οι παλιές κωμοπόλεις.

Πώς να ζήσει ένας νέος, όταν το κόστος παραγωγής και η φορολογία στους αγρότες είναι θηλιές που σφίγγουν στο λαιμό τους; Πώς να ζήσει ένας νέος εργάτης που έφτασε να μεταναστεύει στη Βουλγαρία και να δουλεύει εκεί, για ένα καλό μεροκάματο, όταν υπάρχει ανεργία ή οι μισθοί είναι στα τάρταρα; Πώς να ζήσει ένας νέος σε μια περιοχή, όταν δεν υπάρχουν σοβαρές υποδομές στον πολιτισμό, τον αθλητισμό;

Όταν όλα αυτά μπαίνουν στο ζύγι του κέρδους, τότε η καπιταλιστική ανάπτυξη, μεγαλώνει τα εμπόδια, τις δυσκολίες για να μπορεί ένας νέος να ζήσει στον πανέμορφο και κατά τα άλλα πλούσιο τόπο του… Δυσκολίες για να κάνει οικογένεια, να έχει τις απαραίτητες υποδομές για να στηρίξει την οικογενειακή και κοινωνική του ζωή.

Αυτά τα προβλήματα που τα ζείτε, τα ζουν άλλωστε εκατομμύρια εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στην πατρίδα μας, έχουν τη σφραγίδα και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.Όπως και η ακρίβεια, οι χαμηλές συντάξεις που λεηλατούνται από τις ασταμάτητες αυξήσεις σε όλα τα εμπορεύματα» είπε χαρακτηριστικά.

Δ. Κουτσούμπας από τις Σέρρες: “Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί – Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”

Ο κ. Κουτσούμπας που άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις για τις πολιτικές τους, υποστηρίζοντας πως το ΚΚΕ απέδειξε και αποδεικνύει τι θα πει “ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ ισχυρό”.

«Το ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού, η ελπίδα του, φτιαγμένο από τα πιο σπουδαία υλικά της ιστορίας μας και των αγωνιστικών μας παραδόσεων.

Γιατί το ΚΚΕ δε βλέπει τον καθένα και την καθεμιά απλά σαν ψήφο στην κάλπη, αλλά σαν ένα αγωνιστή που μαζί θα φέρουμε τον κόσμο στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων.Για τα παιδιά μας. Για τις γενιές που έρχονται» σημείωσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος