ΑΝΕΣΕΡ: Παρατείνεται η προθεσμία για τα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής

Παρατείνεται ως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας της περιοχής που θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.), σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Σερρών.

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους αποφοίτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ηλικίας 18-64 ετών, προερχόμενοι από όλους τους δήμους του νομού Σερρών με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους της πόλης των Σερρών.

Στόχος η  εμπέδωση κουλτούρας επιχειρηματικότητας σε ανέργους, κυρίως νέους, οι οποίοι θα αποκτήσουν εφόδια και δεξιότητες, ώστε να αναζητήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση.

Τα προγράμματα κατάρτισης απευθύνονται σε 230 ωφελούμενους, θα έχουν διάρκεια 80 ώρες και θα παρέχουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ μικτά. Θα συνοδεύονται από 5 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού και 20 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος