Αλιστράτη Σερρών: Κοινωνική λειτουργός για τα 4 παιδιά που ο πατέρας αρνείται να στείλει στο σχολείο (video)

Κοινωνική έρευνα στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη Σερρών προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς, διέταξε η Εισαγγελέας Σερρών χθες το απόγευμα.

Η έρευνα της κοινωνικής λειτουργού διατάχθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα περιλαμβάνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της οικογένειας για την εποτεία των παιδιών.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει έξι παιδιά εκ των οποίων τα δύο έπρεπε φέτος να περάσουν το κατώφλι του νηπιαγωγείου και δημοτικού και δύο το γυμνασίου, πράγμα που δεν συνέβη αφού οι γονείς τους αρνούνται να δεχθούν την εφαρμογή των μέτρων (μάσκα- self test) για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού, ενώ και πέρυσι την άνοιξη δεν προσήλθαν στις σχολικές τάξεις όταν τελείωσε η τηλεκπαίδευση για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί – μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως- είναι να επισκεφθεί κοινωνική λειτουργός το σπίτι της οικογένειας για να εκδώσει πόρισμα, το οποίο θα παραδώσει στην Εισαγγελέα και αφού το εκτιμήσει θα πράξει αναλόγως.

Ο πατέρας των παιδιών ισχυρίζεται πως παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με την εφαρμογή των μέτρων κατά της covid 19 και πως η χρήση μάσκας στερεί οξυγόνο στα παιδιά. Παράλληλα τονίζει πως τα παιδιά κάνουν τα μαθήματά τους κανονικά στο σπίτι και δεν αποκλείει να στραφεί νομικά κατά των σχολείων που δεν επιτρέπουν την είσοδο στα παιδιά τους.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ρίζος που μίλησε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» είπε πως οι γονείς γνωστοποίησαν από την αρχή της χρονιάς στο σχολείο, την πρόθεσή τους να μη στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα και self test και πως δεν δέχονται ιατρικές πράξεις στα παιδιά τους.

Η Δ/θμια τόνισε ο κ. Ρίζος, ακολούθησε την εκπαιδευτική διαδικασία που προβλέπεται από τις πρώτες ημέρες, μιλώντας και ενημερώνοντας τους γονείς για τις απουσίες λέγοντας πως καλό είναι να μην παρέμβει η Εισαγγελία.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος