Α/θμια Εκπαίδευση Σερρών: Δέματα αγάπης για τα μικρά προσφυγόπουλα

Πολλά παιδικά χαμόγελα ήταν η ανταμοιβή όλων όσοι συγκέντρωσαν είδη υπόδησης-ένδυσης αλλά και σχολικά είδη στους πρόσφυγες μαθητές, μέσω της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και χθες παραδόθηκαν στη Δομή προσφύγων στις Σέρρες.

Α/θμια Εκπαίδευση Σερρών: Δέματα αγάπης για τα μικρά προσφυγόπουλαΜιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης ανέφερε πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων και απευθυνόμενος κατά την επίσκεψή του στην Διοικήτρια της Δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη και στους υπευθύνους της Δομής, για πιθανές ανάγκες των μικρών μαθητών, τον ενημέρωσαν πως υπάρχουν ελλείψεις σε αρκετά παιδιά. «Απευθυνθήκαμε στην Σερραϊκή οικογένεια – μέσω σχολείων – και η ανταπόκριση ήταν απίστευτη» είπε ο κ. Καραβασίλης.
Παράλληλα ενημέρωσε πως στην Π.Ε Σερρών φοιτούν 150 προσφυγόπουλα (Α/θμια εκπαίδευση) στις τάξεις υποδοχής σε 10 δημοτικά σχολεία, όπου υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί για αλλόγλωσσους μαθητές ενώ στη τη Δομή προσφύγων Σερρών λειτουργούν δύο Νηπιαγωγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος