Α. Παπαφωτίου: Μοιράστηκαν μάσκες πολυπροπυλενίου αντί για υφασμάτινες – Η απάντηση του Δήμου

Προ των ευθυνών της θέτει τη δημοτική αρχή Σερρών η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου σχετικά με την ποιότητα των μασκών που διανεμήθηκαν από το Δήμο στα σχολεία, την πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως με φωτογραφικό υλικό κατέδειξε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ της ποσότητας των 18.000 υφασμάτινων μασκών που ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε -με απευθείας ανάθεση έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ- διανεμήθηκε και ποσότητα 2000 μασκών από πολυπροπυλένιο.
«Τίθεται θέμα αξιοπιστίας και η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή, η οποία δημόσια θα πρέπει να την αναλάβει και όχι να κρύβεται πίσω από τον προμηθευτή» δήλωσε σήμερα η κα Παπαφωτίου μιλώντας στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι δημότες να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους, ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο Σερρών ότι επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες του.

Σ. Μισιρλής: «Ο Δήμαρχος δεν φέρει καμία ευθύνη»

«Ο Δήμαρχος δεν φέρει καμία ευθύνη » δήλωσε απαντώντας στην κα Παπαφωτίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής. Όπως υποστήριξε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, παρ’ ότι το υλικό δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, οι μάσκες πολυπροπυλενίου θα αντικατασταθούν με άλλες υφασμάτινες και πως ο συγκεκριμένος προμηθευτής ανακηρύχθηκε έκπτωτος από το Δήμο Σερρών.
Ο κ. Μισιρλής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι μαθητές που έλαβαν την συγκεκριμένη μάσκα θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και μία επιπλέον από τις υφασμάτινες που θα διανεμηθούν, ενώ αν και δεν θεωρεί ότι τίθεται θέμα  πολιτικής ευθύνης, δέχεται να την αναλάβει εξ ολοκλήρου. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και τα σχόλια που προκλήθηκαν από γονείς των μαθητών για το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος