Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κυπέλλου Δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής SEREXPO, σε συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων με το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 ως τις 21.00, και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι επαγγελματίες κρέατος και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό, Chef και επαγγελματίες της εστίασης που έχουν εξειδίκευση στο κρέας, καθώς και οι εκπαιδευόμενοι από σχολές στον τομέα της γαστρονομίας και του κρέατος.
Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαγωνισμού για τους συμμετέχοντες: χοιρινές παρασκευές, μοσχαρίσιες παρασκευές και παρασκευές με πουλερικά.
Ο χρόνος διαχείρισης θα είναι στα 35 λεπτά στην Α και Β κατηγορία, και 30 λεπτά στην Γ κατηγορία και μέσα σε αυτό το χρονικό όριο θα πρέπει να έχει γίνει μορφοποίηση τεμαχίου, παρασκευή, καθάρισμα πάγκου. Ο διαγωνιζόμενος επιτρέπεται να έχει προπαρασκευή μόνο καρυκεύματα, αρωματικά λάδια, βρώσιμο ντεκόρ.
Στον διαγωνισμό θα κριθεί: ο βαθμός δυσκολίας του κρεατοσκευάσματος, η εμφάνισή του, η εμπορικότητα του σε βιτρίνα κρεοπωλείου και ο συνδυασμός υλικών.
Το κόστος συμμετοχής, είναι 20 ευρώ ανά άτομο, και ανά κατηγορία, και η κατάθεση του ποσού για να ισχύει η εγγραφή, θα πρέπει να γίνει εντός 3 εργάσιμων ημερών από την δήλωση συμμετοχής.
Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως 25 Αυγούστου στην γραμματεία τις ΛΑΕΓ, είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος