Σέρρες: Ημερίδα Πολιτικής Προστασία και Ασκηση Εκκένωσης Σχολικού Συγκροτήματος

Ενημερωτική ημερίδα και άσκηση Πολιτικής Προστασίας,  στο Σχολικό Συγκρότημα 10ου – 24ου Δημοτικών Σχολείων και 28ου – 32ου Νηπιαγωγείων Σερρών συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Σερρών και ο  Δήμος Σερρών σήμερα και  αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου με κωδική ονομασία εμπνευσμένη από το όνομα του Σερραίου ήρωα της Κύπρου του 1974:  «ΚΟΥΡΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  1974 – 2023» .

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και επίδειξη υλικών επιβίωσης, ενώ αύριο θα υλοποιηθεί η  άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού του ιδίου σχολικού συγκροτήματος και η αντιμετώπιση τραυματιών, εστίας πυρκαγιάς, εγκλωβισμού, διακοπής τηλεπικοινωνιών και  ρύθμισης κυκλοφορίας για την ασφάλεια των μαθητών με παράλληλη επίδειξη μεθόδων Α΄ Βοηθειών, Οχημάτων έκτακτης ανάγκης, μεθόδων πυρόσβεσης για πολίτες και σχετικού εξοπλισμού.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε. Σερρών και στη διοργάνωση συμμετέχουν εκτός των άνω Σχολείων,  το ΕΚΑΒ, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών,  η Δημοτική Αστυνομία Σερρών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών, η ΟΦΚΑΘ και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος