Σέρρες: Εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας και δειγματοληψίας του Μυελού των Οστών διοργανώνουν την Τρίτη 5 Μαρτίου από τις  9 π.μ. ως τις 13:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, της Ένωσης καταστημάτων αναψυχής και εστίασης Ν. Σερρών και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να συνδράμουν στην ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος καθώς και δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και να εγγραφούν στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών χαρίζοντας ζωή σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος. Η δειγματοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, η πιο συνήθης μορφή καρκίνου σε παιδιά, και λέμφωμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων /μυελού των οστών που θα προσέλθουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321085661, 2321350571.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος