Δήμος Σιντικής: Στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στο Δήμο Σιντικής θα επισκεφτεί την Κυριακή 12 Μαΐου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις αναβίωσης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώνεται πανηγυρικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σιντικής για την 83η επέτειο της «Μάχης των Οχυρών», που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και περιλαμβάνει 18 δράσεις.

Με τη χρήση εντυπωσιακών εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, οι επισκέπτες θα ζήσουν λεπτό προς λεπτό τη λυσσαλέα προσπάθεια των Γερμανών εισβολέων να καταλάβουν το απόρθητο Ρούπελ και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών του.

Δήμος Σιντικής: Στην αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης είναι ο Ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Πορφύρης (1908-2000) Διοικητής Θ’ Λόχου του οχυρού Ρούπελ και επικεφαλής τμήματος εκκαθάρισης την περίοδο της γερμανικής επίθεσης.

Η εκδήλωση, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό, ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σιντικής και το σωματείο «Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες& Αγκίστρου». Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Στο κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο λαμβάνουν μέρος οι ομάδες ιστορικής αναβίωσης από την Ελλάδα), τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ρουμανία και την Τσεχία.

Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος