Την οριστική έναρξη της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ηράκλειας με την εξασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης αναμένεται να σηματοδοτήσει η συνάντηση Σερραϊκής αντιπροσωπίας με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου , την Τρίτη 10 Ιουλίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα, στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη δημιουργία των υποδομών που απαιτούνται, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του υπόγειου γεωθερμικού δυναμικού της περιοχής.
«Ουσιαστικά ολοκληρώνεται μια συστηματική προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου το 2007. Το συγκεκριμένο γεωθερμικό πεδίο αποτελεί το μοναδικό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – και από τα ελάχιστα πανελλαδικά- που το σύνολό του βρίσκεται μόνο σ’ ένα Δήμο. Οι πληροφορίες μας λένε πως τα χρήματα βρέθηκαν και με την επικαιροποίηση των μελετών η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε –μεταξύ άλλων – ο κ.Κοτσακιαχίδης, ο οποίος ευχήθηκε ο Δήμος Ηράκλειας να αποτελέσει το παράδειγμα αξιοποίησης της ανεξάντλητης, φυσικά καθαρής, ήπιας και ανανεώσιμης ενεργειακής πηγής που είναι η γεωθερμία και για άλλες περιοχές της χώρας.
Στη διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου , στις 11.30 π.μ., στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμμετέχουν από πλευράς του Δήμου Ηράκλειας: οι κυβερνητικοί βουλευτές της Π.Ε. Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο κ. Γιώργος Νυχτοπάτης, πολιτικός μηχανικός -μελετητής ΑΝΕΣΕΡ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος