Ρόδος: Με λουκέτο απειλείται η Καρδιολογική Κλινική λόγω ελλείψεως προσωπικού. Αποχώρησαν δύο γιατροί

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Καρδιολογική Κλινική και το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, λόγω ελλείψεως προσωπικού, κρούει ο συντονιστής διευθυντής κ. Νικήτας Μόσχος.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή», ο κ. Μόσχος απέστειλε έγγραφο στη διοίκηση του Νοσοκομείου με το οποίο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι δύο κλινικές, εάν δεν τοποθετηθούν άμεσα δύο γιατροί.
Η καρδιολογική κλινική, σύμφωνα με το διευθυντή, έχει μείνει με 2 γιατρούς και έναν ακόμη που, λόγω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ασκεί τα καθήκοντά του τις μισές μέρες του μήνα.
Διαφορετικά στοιχεία, σε σχέση με τον αριθμό των γιατρών που υπηρετεί στην Καρδιολογική Κλινική έδωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κυνούς.
«Στην Καρδιολογική Κλινική υπηρετούσαν έξι (6) γιατροί, εκ των οποίων δύο παραιτήθηκαν προ ημερών για προσωπικούς λόγους. Απέμειναν τέσσερις (4) και ένας επιπλέον που είναι στο Νοσοκομείο τις 15 από τις 30 ημέρες».
Παραδέχθηκε ότι η αποχώρηση των δύο γιατρών θα δημιουργήσει πρόβλημα στις δύο κλινικές και ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα ν’ αντικατασταθούν.
Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει μία καρδιολόγος που ενδιαφέρεται να εργαστεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Ο κ. Κυνούς υποστήριξε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου θα επιλυθεί μόνο με μόνιμες προσλήψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος