Ρόδος: H προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό στις προτεραιότητες του Δήμου

Τα θέματα που αφορούν την προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό, θ’ αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης -την ερχόμενη Πέμπτη- στη συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
Στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να τύχει καλής προβολής και φέτος η Ρόδος, αναφέρθηκε χθες η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Υπενθυμίζεται πως την προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό θα υποστηρίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη η εμπλοκή με τη χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ από το Δήμο.
«Είχαμε ετοιμάσει εδώ και αρκετό καιρό τη λίστα με τις εκθέσεις στις οποίες θα προβληθεί η Ρόδος. Η Ρόδος συμμετείχε ήδη στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη. Τώρα είναι σε εξέλιξη οι ετοιμασίες για την προβολή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου.
Στο περιθώριο της μεγάλης αυτής τουριστικής έκθεσης, θα γίνουν συναντήσεις με στελέχη αρκετών τουριστικών οργανισμών με στόχο την αύξηση των αφίξεων στη Ρόδο.
«Επιδιώκουμε να έχουμε και πάλι συναντήσεις με στελέχη της Tursab και άλλων τουριστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα και όχι μόνο . Θα δώσουμε τη βαρύτητα που πρέπει στη συγκεκριμένη αγορά που βρίσκεται σε κρίση. Πιστεύω όμως ότι από κάθε κρίση ανακύπτουν και ευκαιρίες», τόνισε η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε πως δεν θα πρέπει να διοχετεύονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι τουρίστες που έκαναν κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Τουρκίας και τώρα τις ακυρώνουν, τονίζοντας ότι οι κρατήσεις που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία της Τουρκίας δεν θα πρέπει να χάνονται από την ευρύτερη περιοχή.
«Πρέπει, είπε, να γίνουμε εμείς οι εναλλακτικές λύσεις των ξένων τουριστικών οργανισμών. Είναι ανάγκη όμως και να στηρίξουμε τη γειτονική χώρα γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μπορεί να αγγίξουν και εμάς. Επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας».
Προσπάθειες γίνονται εν τω μεταξύ και για τη συμμετοχή της Ρόδου σε τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην γερμανική πόλη Ντύσελντορφ, στο διάστημα από τις 23 έως τις 31 Ιανουαρίου και θα αφορά το θαλάσσιο τουρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος