Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, για την αθρόα αποβίβαση προσφύγων – μη νόμιμων μεταναστών στο Καστελόριζο, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός.
«Η προσέλευση, αναφέρει στην ερώτησή του, είναι αθρόα σε τέτοιο βαθμό που έχουν γεμίσει ακόμα και τα μικρά ξερονήσια γύρω από το νησί απ’ όπου οι εισερχόμενοι μεταφέρονται στο Καστελόριζο.
Το νησί δεν διαθέτει χώρο υποδοχής και τα εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην παραλία του. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν αυτό συμβαίνει σ’ ένα μικρό τόπο, του οποίου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 200, τα προβλήματα που δημιουργούνται -πέραν των ανθρωπιστικών- είναι τεράστια. Από τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στο Αιγαίο, μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα δεν έχει φτάσει στην περιοχή του Καστελόριζου.
Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός,
εάν η Δωδεκάνησος συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο περιπολιών της δύναμης του ΝΑΤΟ αλλά ιδιαιτέρως εάν το ΝΑΤΟ θα διαφυλάξει με την παρουσία του το Καστελόριζο από την αθρόα είσοδο προσφύγων και μη νόμιμων μεταναστών και, αν ναι, από πότε».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος