Ρόδος: Αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης ζητά ο Περιφερειάρχης

Συστηματική αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης Περιφερειακών Νησιωτικών Περιοχών στην Φλωρεντία της Ιταλίας.
Στην ατζέντα των συζητήσεων, οι Περιφερειάρχες της Ελλάδας έθεσαν και το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού που αποτέλεσε και αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στην οποία ήταν ομιλητής και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Δύο ήταν τα θέματα στα οποία επικέντρωσε την παρουσία του στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Χατζημάρκος, η νησιωτικότητα και το μεταναστευτικό.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τα νησιά της Ευρώπης έχουν την ανάγκη να δουν την εισαγωγή διαδικασιών συστηματικής αναγνώρισης της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αφού μόνο τότε θα έχει εξασφαλιστεί και μεθοδολογικά η αποτελεσματική εφαρμογή εκτός της πρόβλεψης των νησιωτικών πολιτών της Ε.Ε».
Την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση της επιτροπής Νήσων της CRPM στην Ρόδο, το δεύτερο τρίμηνο 2016, έκαναν δεκτή τα μέλη της Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος