Τα τελευταία 36 χρόνια έχει δικό του αποστακτήριο στον Ίασμο της Ροδόπης. Ο κος Δήμος Ρέστας ξεκίνησε από το «μηδέν»,όπως λέει, όταν νεαρό παιδί ακόμη έψαχνε για δουλειά και χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο με επίμονη προσπάθεια κατάφερε να γίνει ο αγαπημένος όλων των «μερακλήδων».
Φέτος είναι το μοναδικό αποστακτήριο που λειτουργεί στον Ίασμο της Ροδόπης, έναν κατεξοχήν τόπο καλλιέργειας της αμπέλου και παραγωγής κρασιού, με τον ιδιοκτήτη του να δηλώνει απογοητευμένος από τον βραχνά της γραφειοκρατίας. «Κάθε φορά βγαίνει και κάτι καινούργιο το οποίο θα πρέπει να τηρούμε με υψηλό κόστος» δηλώνει και σημειώνει ότι εξακολουθούν οι κάτοικοι της περιοχής να καλλιεργούν αμπέλια, κάποιοι, τόσα ώστε να εξασφαλίζουν το κρασί και το τσίπουρο της χρονιάς.
Το αποστακτήριο του περιμένει κάθε επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει τον παραδοσιακό τρόπο της απόσταξης και να γευτεί το κρασί και το τσίπουρο που παράγει. Ο επισκέπτης μπορεί, εκτός από το να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία παραγωγής, να αποστάξει ο ίδιος.
Φώτο:Δήμος Ρέστας στο αποστακτήριο. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος