Ροδόπη: Tρακτέρ και φορτηγά μεταφορών έξω από το κτήριο της Περιφέρειας

Τρακτέρ του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης με μπάλες από άχυρο και φορτηγά μεταφορέων βρίσκονται παραταγμένα στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

Η Ελληνική Αστυνομία με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, απέκλεισε ενδεχόμενο κατάληψης του κτιρίου από τους Αγρότες.

Οι Αγρότες και οι Μεταφορείς, μετά την μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, όπου συμμετείχαν πάνω από 100 γεωργικοί ελκυστήρες- τρακτέρ- και 8 φορτηγά μεταφορέων. Τους Αγρότες είχε υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος παρέλαβε και το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα αφορούν το κόστος παραγωγής, την ενέργεια, και τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, με τους αγρότες να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές ανεφάρμοστες και ζητούν τροποποιήσεις.

Ένα επιπλέον θέμα που αφορά τους Αγρότες της Ροδόπης είναι τα σχέδια βελτίωσης, για τα οποία ισχυρίζονται πως έχει μειωθεί ο αριθμός των Αγροτών που εγκρίνεται το σχέδιο που έχουν υποβάλλει και άρα και οι διατιθέμενοι πόροι, σε Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Καβάλα- για να δοθούν στον Έβρο. «Δεν είμαστε αντίθετοι στο να προταχθεί η ανασυγκρότηση του Έβρου και των εκεί συναδέλφων μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αφαιρώντας τα χρήματα που εμείς δικαιούμαστε για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Ο κ. Αυγενάκης, μέσω της υπερδέσμευσης πόρων, μπορεί να το λύσει αυτό», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης, Νίκος Μποντρότσος.

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τους Αγρότες πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πριν ή, μετά την έκθεση Αγκρότικα, όπου θα τεθούν όλα τα προβλήματα επί τάπητος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος