Ροδόπη – Κ. Κούκουρας: Πιο ενισχυμένη από πέρυσι η εικόνα των πυροσβεστικών δυνάμεων

Με τον ίδιο εξοπλισμό και δυνάμεις εναέριες και επίγειες, μπήκε η ΑΜ-Θ στη νέα αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκίνησε από την 1η Μαΐου.  Δηλαδή, 2 αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ-ρίψεις επιβραδυντικού αφρού- και ένα ελικόπτερο στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας. Δύο ελικόπτερα και 2 air tractor στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης,  το πυροσβεστικό πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι της Καβάλας, συν τα αεροπλάνα τύπου καναντέρ που θα σηκώνονται ανάλογα με την περίσταση. 

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός  Διοικητής  ΠΥ ΑΜ-Θ, Κώστας Κούκουρας, στις αρχές Ιούνη, η εικόνα όλων των δυνάμεων της ΠΥ, οι οποίες ενδεχομένως να είναι πιο ενισχυμένες, σε σχέση με πέρυσι.

«Οι δύο πυρκαγιές στη Δαδιά και του Παπικίου όρους, ειδικά η δεύτερη κατέταξαν την περιοχή μας σε εκείνες που υπέστησαν πολύ μεγάλη καταστροφή», τόνισε ο κ. Κούκουρας.

Επι πλέον πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές θα γίνουν οι προσλήψεις στην ΠΥ, στον αριθμό 3.500 άτομα, οι οποίες θα γίνουν τμηματικά.

«Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τους κανόνες και να αποφύγουν, ειδικά όταν πνέουν άνεμοι ισχυροί, να κάνουν εργασίες που με τους σπινθήρες, να προκληθεί πυρκαγιά”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κούκουρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος