Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας

Οι βάσεις για τη δημιουργία Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, μπήκαν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας.

Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, σε ειδική τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο του ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων, Χρήστο Μπούρα και Φίλιππο Πουγιούτα. Η υπογραφή του μνημονίου ήταν η επισφράγιση μιας μακράς περιόδου επαφών και συζητήσεων του Δημάρχου τόσο με τον κ. Συρίγο όσο και με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, στο χαιρετισμό του τόνισε “ότι δεν εγκαταλείφθηκε η Ηλεία ως προς την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη το Μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ολυμπία, η οποία με το νέο Μεταπτυχιακό θα είναι ο πόλος έλξης, μαζί με την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, που θα τραβήξει συνεργασίες από ξένα Πανεπιστήμια. Επεσήμανε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που δεν επιτρέπει κάλυψη των θέσεων στα Πανεπιστήμια, επιβάλλοντας άλλες λύσεις όπως η προσέλκυση σπουδαστών από το εξωτερικό, κάτι που η Ολυμπία μπορεί να υπηρετήσει, με την ακτινοβολία που διαθέτει“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος