Δραματική έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για απεγκλωβισμό από τη Δαμασκό και μετακίνηση προς τον Λίβανο απηύθυνε μιλώντας στο ραδιόφωνο της EΡΤ Πύργου και στον δημοσιογράφο Χρίστο Πλευριά η Καλλιόπη Στεργιάδη, η οποία κατάγεται από τον Πύργο.
Η Καλλιόπη Στεργιάδη περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι έχει δύο κόρες, εκ των οποίων η μία γέννησε μόλις πριν από έξι ημέρες και παραμένει κλινήρης με ράμματα.
Η κ. Στεργιάδη ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος για να μετακινηθεί προς τα σύνορα με τον Λίβανο, από όπου θα μπορέσει να πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ίδια και οι κόρες της έχουν ελληνική ταυτότητα, αλλά δεν έχει χαρτιά το νεογνό της κόρης της. Τόνισε μάλιστα, ότι απευθυνόμενη στην Ελληνική Πρεσβεία στην Συρία δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς Πρέσβης και εργαζόμενοι σε αυτή έχουν ήδη φύγει.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος