Θερινό σινεμά στα κτίρια ΟΣΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

Την αξιοποίηση των δύο ιστορικών σιδηροδρομικών κτιρίων του ΟΣΕ, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, με «όχημα» τον Πολιτισμό και στην προκειμένη περίπτωση τον κινηματογράφο, προωθεί για το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.

Θερινό σινεμά στα κτίρια ΟΣΕ Πύργου και Αρχαίας ΟλυμπίαςΓια την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Νίκος Κοροβέσης, που έχει και την πρωτοβουλία για την λειτουργία θερινού σινεμά στους δυο σιδηροδρομικούς σταθμούς, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, όπου συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες.

Στόχος, όπως επισημαίνει ο κ. Κοροβέσης, είναι να αποκτήσουν “ζωή” το αρχοντικό νεοκλασικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου, έργο του Τσίλερ που βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισής του και το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο, όπως και το όμορφο κτίριο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να μην περιορίζονται μόνο στην διεκπεραίωση της μικρής προς το παρόν επιβατικής κίνησης που εξυπηρετεί την γραμμή Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία.

Το σχέδιο που δρομολογείται, είναι να αποκτήσουν τα δύο αυτά κτίρια του ΟΣΕ, έναν διαφορετικό ρόλο και οι υπαίθριοι χώροι τους, τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενήσουν έναν θερινό σινεμά με openair κινηματογραφικές προβολές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος