ΤΕΦΑΑ και Μουσειολογία ΑΕΙ προβλέπεται για τον Πύργο

Απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ώρες, γίνονται συνεχώς ορισμένες τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από διάφορες περιοχές της χώρας.
Σε ότι αφορά τον Πύργο η τελική απόφαση φαίνεται να είναι η ίδρυση ΤΕΦΑΑ και η μετατροπή σε ΑΕΙ του τμήματος Μουσειολογίας καθώς επίσης και η ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος ΤΕΦΑΑ.
Άλλωστε, σχετική είναι και η χθεσινή δήλωση του βουλευτή Δημ. Μπαξεβανάκη: “Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή. Συνιστώ στους βιαστικούς να έχουν υπομονή διότι εκτίθενται. Ειδικά τους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, τους πρωτεργάτες του εγκληματικού σχεδίου “Αθηνά” που κατέστρεψαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Πύργο.”
Στο μεταξύ με μεγάλη πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πύργου συμφώνησε με την ίδρυση ΤΕΦΑΑ αλλά με επιμέρους ανησυχία για το κατά πόσο το εγχείρημα αυτό είναι υλοποιήσιμο με δεδομένη την απουσία επαρκών αθλητικών εγκαταστάσεων. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, που ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος