Συσκέψεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

Η διερεύνηση των δυνατοτήτων μερικού επαναπλημμυρισμού και αξιοποίησης της αποξηρανθείσας λίμνης Μουριάς, ήταν το αντικείμενο των συσκέψεων εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο φίλων λίμνης Μουριάς & Αλφειού ποταμού, καθώς επίσης με εκπροσώπους του Δήμου Πύργου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής για τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται η ανάγκη διερεύνησης του διαχρονικού αιτήματος φορέων της περιοχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για επαναπλημμυρισμό και περαιτέρω αξιοποίηση της λίμνης.

Αίτημα που ενέταξε από την πρώτη στιγμή στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό η Περιφερειακή Αρχή, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο να έχει στενή συνεργασία, τόσο με τον Δήμο Πύργου όσο και με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και καταβάλλει αδιάκοπη και μεγάλη προσπάθεια, προς την κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζοντας ένθερμα τις αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή. Για το ίδιο θέμα έχει πραγματοποιηθεί και διαδικτυακή σύσκεψη του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Σύλλογο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος