Σύντομα οι αποζημιώσεις για πυρόπληκτους αγρότες

Σε δρόμο άμεσης καταβολής των χρημάτων που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, ως προκαταβολή ύψους 50%, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση. Αυτό απάντησε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος είχε αναφερθεί στην καθυστέρηση που υπάρχει και στην ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

O κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα του φορέα απόδοσης των χρημάτων, το οποίο ωστόσο ξεπεράστηκε και μετά από σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί τις επόμενες ημέρες σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών θα εκδοθεί άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αφορά ακριβώς την άμεση προκαταβολή της αποζημίωσης των πυροπλήκτων.

Υπογράμμισε δε, ότι η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα αξιοποιώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αλλά εισήχθησαν και νέες διαδικασίες διορθώνοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος, ενώ για πρώτη φορά θα καταβληθούν τόσο υψηλά ποσά ως αποζημίωση στους πληγέντες.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός τόνισε ότι δρομολογείται και η τελική φάση για την πληρωμή του συνόλου των αποζημιώσεων μέσω της αυτοψίας των αρμοδίων κλιμακίων για την τελική εκτίμηση της ζημίας. Σε αυτό το στάδιο μάλιστα, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, θα εκδοθεί εκ νέου ΚΥΑ και θα καλυφθεί το σύνολο των πληγέντων, δηλαδή θα αποζημιωθούν και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος