Συνέδριο για ανασυγκρότηση Ηλείας με αιχμή την Ολυμπία

Την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, που επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, θέτει ως προτεραιότητα η διαΝΕΟσις, που εκπονεί επιστημονική μελέτη που αφορά στη συνολική ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της διαΝΕΟσις και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, ήταν το πρώτο βήμα, με την συνέχεια να δίδεται στο ημερήσιο αναπτυξιακό συνέδριο που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αρχαία Ολυμπία, με την συμμετοχή Κυβερνητικών εκπροσώπων και επιστημόνων.

Συνέδριο για ανασυγκρότηση Ηλείας με αιχμή την ΟλυμπίαΤο συνέδριο διαρθρώθηκε γύρω από δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε σε συζητήσεις γύρω από τις θεματικές του τουρισμού, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, του πολιτισμού, του πρωτογενούς τομέα, των υποδομών, των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων κ.ά με γεωγραφική αναφορά στην περιοχή και στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και συνεργάτες – ερευνητές της διαΝΕΟσις που έχουν εκπονήσει σχετικές μελέτες του οργανισμού. Η δεύτερη ενότητα στη συνέχεια περιλάμβανε συνάντηση εργασίας, όπου οι συμμετέχοντες στο συνέδριο κατέθεσαν τις απόψεις τους γύρω από τις παραπάνω θεματικές.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο έκαναν, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές της Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο γενικός διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου. Επίσης το συνέδριο χαιρέτισαν και οι βουλευτές, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός, καθώς και ο πρώην βουλευτής, Μάκης Μπαλαούρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος