Συμμετοχή σχολείων της Ηλείας στο Μαθηματικό Συνέδριο με ενδιαφέρουσες εργασίες

Εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα ήταν η συμμετοχή της Ηλείας, στο 2ο Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο : «Μαθηματικές Προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα» που έγινε το στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την Ηλεία στο συνέδριο εκπροσώπησαν ειδικότερα τα σχολεία : ΓΕΛ Λεχαινών – με την εργασία «Αναζητώντας τον άγνωστο Χ εαυτό μας» το 2ο Γυμνάσιο Πύργου – με την εργασία «Ακολουθώντας τα ίχνη των προελληνικών μαθηματικών με τα μαθηματικά του σήμερα» και ακόμη:

Το 1ο ΓΕΛ Πύργου (φωτό) «Είσαι μαθηματικός, σκέψου όπως ο Πλάτων», το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας – Με τις εργασίες «Αλγεβρικές λύσεις σε γεωμετρικά προβλήματα» & «Η εικασία του Coldbatch. Ένα άλυτο μαθηματικό μυστήριο», το  ΓΕΛ Ανδραβίδας  «Οι προγνώσεις και ο ρόλος των μαθηματικών», το Γυμνάσιο Γαστούνης με την εργασία «Το σύστημα γραφής των αριθμών από τους αρχαίους Έλληνες και η εφαρμογή του σε ένα πρόβλημα εύρεσης του εμβαδού τριγώνου μόνο από τις πλευρές του» και το  3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας  με  «Τα πλατωνικά στερεά» & «Η εφαρμογή της χρυσής τομής στην φωτογραφική σύνθεση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος