Συγκεντρώσεις γονέων στα Γυμνάσια Βάρδας και Ζαχάρως

Κινητοποίηση στο προαύλιο του σχολείου, πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Γυμνασίου Βάρδας, ενάντια στην συγχώνευση τριών τμημάτων της Α’ τάξης του Γυμνασίου σε τρία τμήματα, από τέσσερα που ήταν πριν, των 27 μαθητών.

Στην κινητοποίηση, η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και το Σύλλογο Διδασκόντων, τονίσθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να στοιβάζονται τόσοι πολλοί μαθητές σε μια αίθουσα διδασκαλίας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, την ίδια στιγμή  που η αραίωση των μαθητών είναι επιτακτική ανάγκη για την προστασία της υγείας, ενώ ταυτόχρονα η απόφαση αυτή έχει αρνητικές συνέπειες και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης, οι  γονείς των μαθητών του γυμνασίου Ζαχάρως συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην μείωση των τμημάτων, πού θα οδηγήσει σε αύξηση των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι μετά από νέα χθεσινή συγκέντρωση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος