Σύγχρονο Ιππικό Κέντρο ετοιμάζει ο Δήμος Πηνειού

Ιππικό Κέντρο ιδρύει ο Δήμος Πηνειού σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το ντόπιο άλογο και ιδιαίτερα η φυλή Ανδραβίδας. Το υπό μελέτη έργο αφορά τη δημιουργία ιππικού κέντρου σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Πηνειού, έκτασης  περίπου 15 στρεμμάτων.

Ήδη, έχει κατατεθεί το Τεχνικό Δελτίο για τη σύνταξη μελέτης. Ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ανέφερε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της εύφορης πεδιάδας του Δήμου Πηνειού σε συνδυασμό με την πείρα των κατοίκων στην εκτροφή των αλόγων, αλλά κυρίως η αγάπη τους προς αυτά, δημιουργούν την ανάγκη για την κατασκευή ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου στο Δήμο Πηνειού.

Πρόκειται για νέο έργο που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει υπαίθρια ιπποδρόμια έκταση, περιφερειακό διάδρομο περιπάτου, αποθήκες για τροφές αλόγων, πεταλωτήριο, χώρο παρακολούθησης θεατών και όλες τις υποδομές για ένα σύγχρονο Ιππικό Κέντρο.

Στο μεταξύ, προ ημερών πραγματοποιήθηκε στη Λάκκα Σισίνη με πρωτοβουλία του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού σχετική εκδήλωση, όπου εκτροφείς αλόγων από τον δήμο έφεραν τα άλογά τους για να τα δει ο διεθνής κριτής Στέλιος Μακαρίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος