Η μεγαλύτερη συμμετοχή δυνάμεων στην άσκηση «Ηνίοχος» με επίκεντρο την Ανδραβίδα

Με την μεγαλύτερη έως τώρα συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος από αρχής καθιέρωσής της ως INVITEX, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολυεθνική και διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2024», της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση θα έχει επίκεντρο την αεροπορική βάση της 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα το διάστημα 1 έως 18 Απριλίου, με το θέαμα που αναμένεται να παρουσιασθεί φέτος να είναι ξεχωριστό, αφού θα επεκταθούν οι πρωτοβουλίες και στον ψηφιακό κόσμο.

Επίσης στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών Rafale και F-16 Viper καθώς και ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) πρόκειται να συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τις συμμαχικές και φίλιες χώρες: της Βρετανίας με αεροσκάφη Eurofighter, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale και Ε-3F, των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, του Κατάρ με αεροσκάφη Rafale, της Κύπρου με ελικόπτερο AW-139, του Μαυροβουνίου με ελικόπτερο B-414, της Ρουμανίας με αεροσκάφη F-16 και της Σαουδικής Αραβίας με αεροσκάφη Eurofighter.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος