Ημερίδα για τον νέο ποινικό κώδικα έγινε στον Πύργο

Άκρως επίκαιρη εκδήλωση τόσο για το νομικό κόσμο, όσο και για τους πολίτες που έδωσαν το «παρών» με σκοπό να ενημερωθούν για τον νέο Ποινικό Κώδικα διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας.

Η θεματολογία της ημερίδας περιστράφηκε γύρω από τις αλλαγές που επήλθαν στο ποινικό δίκαιο της χώρας μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν που είχαν προηγηθεί την προηγούμενη πενταετία και αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής από τους δικηγόρους αλλά παρόλα αυτά πλέον αποτελούν νόμο του κράτους και επηρεάζουν την ζωή και ρυθμίζουν τις ποινικές υποθέσεις των πολιτών

Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα», οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθανάσιος Ζούπας και συμμετείχαν ως εισηγητές ο Δικηγόρος Αθηνών, πρ. μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ποινικό Κώδικα, Ευθύμιος Ναυρίδης και o Επικ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και ΠοινικήςΔικονομίας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δρ Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου και Διδάκτωρ επί Υφηγεσία στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, της Ποινικής Δικονομίας, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και του Οικονομικού Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Bασίλης Πετρόπουλος.

Στη δεύτερη και τελευταία συνεδρία με θέμα «Οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», προήδρευσε ο Εισαγγελέας Εφετών, Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Πατρών, Νίκος Νικολάου και εισηγητές ήταν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, Ευάγγελος Μιχαήλος και ο Δικηγόρος Πειραιώς, Δρ του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμβουλος επί ποινικών θεμάτων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Πολυχρόνης Τσιρίδης ενώ παρέμβαση έκανε ο Δικηγόρος Πρωτοδικείου Ηλείας, μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Δικηγόρων, Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος