Στον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας στην Μπούκα Παλαιοχωρίου προχώρησαν μέλη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται σήμερα καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιουνίου, η δράση είχε διττό περιεχόμενο καθώς αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για ζητήματα που άπτονται αφενός της προστασίας του περιβάλλοντος αφετέρου της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εθισμών και των εξαρτήσεων.
Συμμετείχαν μέλη και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του δικτύου σε Πύργο, Πάτρα και Καλαμάτα καθώς και εθελοντές από τον δήμο Πηνειού. Η διαδικασία του καθαρισμού της παραλίας ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, με τους εθελοντές να «σαρώνουν» κατά μήκος την παραλία και να συγκεντρώνουν τα απορρίμματα σε σακούλες προκειμένου να απομακρυνθούν εν συνεχεία με οχήματα του δήμου.
Αναφερόμενος στη σπουδαία πρωτοβουλία, ο υπεύθυνος του δικτύου υπηρεσιών Πελοποννήσου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο κ. Γιώργος Παπαμακάριος, επεσήμανε ότι αποτελεί ένα «μήνυμα για καθαρή, από εξαρτήσεις, ζωή» ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος