Αύξηση κρουαζιερόπλοιων για το Λιμάνι Κατακόλου

Τα αποτελέσματα και το αντικείμενο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησαν στον Πειραιά με ναυτιλιακές εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το Κατάκολο, ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Αλέκος Γαλανόπουλος.

«Η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν λιμάνι στο Κατάκολο θα έχει ως άμεση συνέπεια την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ανάδειξη της περιοχής. Οι επισκέπτες και τα πληρώματα από τα κρουαζιερόπλοια μετατρέπονται στους καλύτερους διαφημιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλλει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Για μια επίσκεψη «που είχε ως σκοπό την οικοδόμηση μιας σχέσης διαρκούς επικοινωνίας και εμπιστοσύνης για την βελτίωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αύξηση των αφίξεων» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος, τονίζοντας πως «για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει να υπάρξουν σοβαρές παρεμβάσεις στο λιμάνι ώστε και οι εταιρείες να τον εντάξουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεων τους στην Μεσόγειο».

«Εκείνο που έγινε κατανοητό από εμάς μετά τις συζητήσεις που είχαμε με τα στελέχη των εταιρειών είναι ότι το Κατάκολο είναι σταθερός προορισμός για την κρουαζιέρα με τις αφίξεις χρόνο με το χρόνο να αυξάνονται , είπε τέλος ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Γαλανόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος