Πύργος: Συνεχίζεται η κόντρα νυν και πρώην δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του δήμου

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης σχετικά με την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή από την απελθούσα δημοτική αρχή επεφύλαξε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με τους τόνους μάλιστα να ανεβαίνουν, μεταξύ των αντιδημάρχων Νίκου Θεοδώρου και Νώντα Κυριαζή και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Αφορμή, αποτέλεσε κυρίως η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, κατά την συζήτηση της οποίας παρενέβη ο πρώην δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας ότι δεν παραπέμπει στις εξαγγελίες της σημερινής δημοτικής αρχής, δεδομένου του πλεονάσματος που υπάρχει στα ταμεία.

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε πως το πλεόνασμα δεν είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, αλλά φθάνει στα 1.370.000 εκατ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για τα ανεξόφλητα εντάλματα πληρωμών, τα οποία «κληρονομήθηκαν» από τη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών συμπλήρωσε πως καθημερινά φθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσεις και αγωγές για χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον Νίκο Θεοδώρου, οι απευθείας αναθέσεις της απελθούσας δημοτικής αρχής φθάνουν το 60% με 70%, ενώ πρόσθεσε πως η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συμβάσεις του 2022 ήταν «καταπέλτης» εκφράζοντας φόβους και για παρόμοια αποτελέσματα στην έκθεση που ακολουθεί για το έτος 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος