Με έρημο έμοιαζε χθες η Ηλεία

Με απέραντη έρημο έμοιαζε χθες ο νομός Ηλείας, με την ατμόσφαιρα να είναι εξ΄ ολοκλήρου καλυμμένη από αφρικανική σκόνη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο, μπορεί να μην είναι σπάνιο, ωστόσο η χθεσινή υπερσυγκέντρωση σκόνης δημιούργησε πρωτόγνωρες εικόνες, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Αττικής, όπου δηλαδή επικεντρώθηκε το φαινόμενο αυτό και ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Με έρημο έμοιαζε χθες η Ηλεία
Κεντρική πλατεία Πύργου

Όπως δήλωσε η Αναστασία Βασιλείου, πνευμονολόγος, διευθύντρια ΤΕΠ και διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Πύργου, τις ημέρες που η αφρικανική σκόνη είναι σε υψηλά επίπεδα, αυξάνονται τα περιστατικά στο νοσοκομείο, ενώ συνέστησε την προσοχή σε άτομα με βεβαρυμμένο ιατρικό παρελθόν, επισημαίνοντας πως πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ή να φορούν μάσκα, εάν απαιτηθεί.

Όσον αφορά την επίδραση του φαινομένου στην υγεία μας, η κα Βασιλείου τόνισε ότι «η αφρικανική σκόνη υποβαθμίζει την ποιότητα του αέρα με διάφορες συνέπειες. Εκτός από τα μικροσωματίδια της σκόνης και το ότι προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό, εισέρχονται ορισμένα από αυτά και στην κυκλοφορία με επέκταση, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, να δημιουργούν βλάβη και στην καρδιά και δη στεφανιαία νόσο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος