Στους δρόμους πάλι οι αγρότες της Ηλείας για την τιμή της σταφίδας

Την θεσμοθέτηση και διασφάλιση κατώτατης εγγυημένης τιμής ζητούν οι καλλιεργητές της σταφίδας που για ακόμα μία φορά κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η συμφωνία για 1,40 το κιλό της κορινθιακής αγορά από τον παραγωγό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και οι δεσμεύσεις, όπως είπαν οι ίδιοι, δεν ήταν τίποτα άλλο από λόγια του αέρα.

Μάλιστα, επειδή πλησιάζει το τέλος του μήνα όπου οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν παραδώσει τιμολόγια με πώληση 150 κιλά ανά στρέμμα, τουλάχιστον, για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, οι έμποροι αφήνουν τον καιρό να περνάει πιέζοντας ασφυκτικά, όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες, για να αγοράζουν με 50,60,70, και 80 λεπτά το κιλό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου οι αγρότες με γεωργικά μηχανήματα και οχήματα έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και κατέληξαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπου είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος τους επεσήμανε πως κατανοεί το πρόβλημά τους και το συμμερίζεται αλλά δεν εμπίπτει στην δικιά του αρμοδιότητα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι παρέμβαση με επιστολή στον Υπουργό. Κάτι που, όπως είπε, είχε κάνει και στον παρελθόν μαζί με τον Περιφερειάρχη. Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι σήμερα κιόλας θα φύγει η επιστολή προς τον κ. Λιβανό με τα αιτήματα των παραγωγών για την επίλυση του προβλήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος