Στον «αέρα» οι ρυθμισμένες οφειλές πυρόπληκτων

Το Επιμελητήριο Ηλείας, ανέδειξε τον άμεσο κίνδυνο ακύρωσης των ευεργετικών διατάξεων για τους οφειλέτες των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενημερώνοντας σχετικά τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το ζήτημα οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος της Δ.Ο.Υ. Πύργου, να αναγνωρίσει τις οφειλές των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων των πυρόπληκτων περιοχών που λήγουν ή έληξαν από 04-08-2021 μέχρι και 04-02-2022,  ως ρυθμισμένες και βεβαιωμένες.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο, Κώστα Νικολούτσο, γίνεται λόγος για την κρισιμότητα της άμεσης αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος, πρόβλημα για το οποίο η Δ.Ο.Υ. Πύργου δηλώνει ενήμερη, αλλά αναρμόδια ως προς την επίλυσή του, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος οι οφειλέτες να εκπέσουν της ρύθμισης και να κληθούν να προβούν άμεσα και υποχρεωτικά στην καταβολή των δόσεων για τις οφειλές του εν λόγω διαστήματος, παρ’ ότι οι τελευταίες βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, την απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Παράλληλα διατυπώνεται, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας, αίτημα παράτασης του μέτρου της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων πέραν της 04-02-2022, προκειμένου να δοθεί μια διευκόλυνση στις επιχειρήσεις της Ηλείας, οι οποίες υπέστησαν δραματική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ