Σταφίδα: Προκάλεσε την μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών στην Ηλεία

Μαζική ήταν η παρουσία των αγροτών στη κινητοποίηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας για το θέμα της τιμής της σταφίδας.

Κύριο αίτημά τους η επίλυση του ζητήματος της τιμής της σταφίδας που παραμένει σε εξευτελιστικά επίπεδα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και των εμπόρων έως και σήμερα να μην έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν.

Στις 11:00 το πρωί στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου εκατοντάδες αγρότες με 100 περίπου τρακτέρ και αυτοκίνητα συναντήθηκαν για να διατρανώσουν την αγανάκτησή τους. Για μισή ώρα περίπου προχώρησαν στον κλείσιμό της Ε.Ο. Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας κάτω από την έντονη αλλά διακριτική παρουσία της Αστυνομίας χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία με τα αγροτικά οχήματα στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου. Αφού ανέβηκαν την Αγίου Γεωργίου, διέσχισαν την Γερμανού, την Πατρών, την Μανωλοπούλου και κατέληξαν μπροστά από το Διοικητήριο στον Πύργο όπου πέταξαν και ένα σακί με σταφίδα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας και των συγκεντρώσεων οι αγρότες φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος