Σημαντικό ερευνητικό έργο για την πρόγνωση πλημμυρικών φαινομένων στον Αλφειό

 Τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, σχετικά με την πρόγνωση πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Αλφειό, παρουσιαστήκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Πύργου.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το οποίο πλέον έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό 50% και αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το ερευνητικό έργο παρουσίασε η  Βίκυ Τσουκαλά Καθηγήτρια Λιμενικών Έργων, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων και Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, μαζί την ερευνητική ομάδα που αποτελείται από τον Μιχάλη Χονδρό, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Ανδρέα Παπαδημητρίου, Ερευνητικό συνεργάτη, Αναστάσιο Μεταλληνό Διδάκτωρ Πολιτικό Μηχανικό – συνεργάτη του Εργαστηρίου.

Ο  Αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι : «είναι μια προσπάθεια η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Όταν την παραλάβαμε είχε δυστυχώς και αυτή τελματώσει. Καταφέραμε να την ενεργοποιήσουμε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να παραλάβουμε τα αποτελέσματα και μας τα παρουσίασαν, όπως και το τί προβλέπεται για την περιοχή και ποια μέτρα ο Δήμος γενικά και η Πολιτική Προστασία μπορεί να λαμβάνει σύμφωνα με τα μηνύματα που θα παίρνουμε από τα εγκαταστημένα όργανα σ’ αυτή την περιοχή. Η ουσία της έρευνας είναι ότι θα ξέρουμε εκ των προτέρων τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή, όπως ξέρουμε από έναν μετεωρολογικό σταθμό για τη βροχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος