Σημαντική η ιστορία και η προσφορά της ΣΕΤΤΗΛ τονίζει ο εκπρόσωπος εργαζομένων της

Τα σημεία, για τα οποία δεν αποδέχεται το ενδεχόμενο κλεισίματος της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ), επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Απόστολος Κόγκας, ο οποίος εξέφρασε εκ μέρους των μελών του συλλόγου του την εντονότατη διαμαρτυρία τους και τη σφοδρή αντίθεσή τους στις παραπάνω πληροφορίες για κλείσιμο του ιστορικού στρατοπέδου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για μια στρατιωτική Σχολή Εκπαίδευσης Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και στρατευσίμων στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ρομποτικής, με ιστορία σχεδόν 80 χρόνων από την ίδρυσή της, που είναι και η μοναδική στο είδος της με αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια. Παράλληλα, σημειώθηκε πως η σχολή από το 2009 εγκαινιάστηκε ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), το δεύτερο στο Στρατό Ξηράς, λαμβάνοντας πιστοποίηση Δια Βίου Μάθησης.

Μάλιστα, σημειώθηκε πως η σημαντική προσφορά της δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά διακρίνεται και για την κοινωνική της διάσταση με δράσεις σε επίπεδο νομού και σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών. Χαρακτήρισε δε τη ΣΕΤΤΗΛ ως ένα «ζωντανό κομμάτι της Ηλείας» που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου και το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί το έργο του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος