Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία – Μάχη για τον περιορισμό τους – Καταστροφές σε σπίτια

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Πηνεία της Ηλείας, όπου χθες (21/6), η πυρκαγιά που πέρασε από την Αχαΐα, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, όπως επίσης και τον θάνατο ενός 55χρονου από την περιοχή της Μυρτιάς.

Το πιο σοβαρό μέτωπο εντοπίζεται στον Δήμο Πηνεία της Ηλείας, όπου εκκενώθηκαν εφτά κοινότητες και οικισμοί με το «112» να ηχεί ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής η μάχη σήμερα δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος.

Σήμερα αναμένονται άνεμοι 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των διάσπαρτων εστιών. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν όλη την νύχτα επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές. Μαζαράκι, Πρόδρομος, Λάττα, Απιδούλα και άλλοι οικισμοί κινδύνεψαν. Οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας, για να απομακρυνθούν από τους οικισμούς που κινδίνευαν. Οι φλόγες προκάλεσαν καταστροφές σε οικίες, ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και στον δασικό πλούτο της περιοχής.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω της πυρκαγιάς.

Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα. Νεκρός εντοπίστηκε από τον αδελφό του ένας 54χρονος κάτοικος στα Χανάκια Ηλείας, ενώ εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή λόγω των πύρινων μετώπων. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του, από τον αδελφό του που κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν φέρει εγκαύματα ή άλλα τραύματα, τα ακριβή αίτια αναμένεται να διαπιστωθούν από την νεκροψία – νεκροτομή κα εξετάζεται αν σχετίζονται με την πυρκαγιά ή από τον τρόμο που προκάλεσε η εξάπλωση της πυρκαγιάς στο χωριό.

Ρεπορτάζ: Γ. Μαρινόπουλος, Χ. Πλευριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος