Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος που εμφάνισε επιπλοκές (video)

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου ένα οκτάχρονο παιδί από τον Πύργο, με συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki, το οποίο φαίνεται πως συσχετίζεται με τη μόλυνσή του από κορονοϊό.

Σύμφωνα, με πληροφορίες, η πολυμελής οικογένεια του παιδιού, είχε εκτεθεί στον κορονοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Το οκτάχρονο αγόρι δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, εμφάνισε κάποια συμπτώματα, όπως ο πυρετός, κινητοποίησαν αμέσως τους γονείς του, παρά τα αρνητικά τεστ, και τους οδήγησαν στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας αλλά και  με βάση και την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορονοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος